"Albanië liet ook duel met Wit-Rusland bewust lopen"

5 december 2007, 19:37

Albanië heeft niet alleen de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië, maar ook het voorlaatste duel met Wit-Rusland bewust verloren. Dat heeft Ylli Pango, de Minister van Cultuur in Albanië, laten weten aan de UEFA. Pango schrijft in een brief 'sterke aanwijzingen' te hebben dat beide wedstrijden 'verkocht' zijn.

Albanië, dat op dat moment al kansloos was voor EK-deelname, verloor de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland verrassend met 2-4. Enkele dagen laten ging de ploeg met 6-1 onderuit tegen Roemenië, waarbij twee Albanezen zelfs rood kregen.

Volgens Pango is de preses van de Albanese voetbalbond, Armando Duka, het brein achter de omkopingen. "We hebben duidelijke bewijzen ontvangen, waaruit blijkt dat hij onze nationale trots, het voetbalteam, gebruikt voor zijn eigen belangen. Hiermee brengt hij niet alleen de fans, maar het gehele land in diskrediet."

Eerder deze week bemoeide ook minister-president Sali Berisha zich met de delicate kwestie, die grote gevolgen kan hebben voor Albanië. "Het is een grote schande en een belediging voor onze bevolking. Ik heb een diepgravend onderzoek gelast. Het zal niet meer gebeuren dat een groep maffialeden ons nationale symbool verkoopt", liet de politicus weten in een tv-show. 

De UEFA bevestigt de brief van de Albanese minister te hebben ontvangen. De kans is nu aanwezig dat Albanië uitgesloten wordt voor het volgende EK.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen