Feyenoord moet Flamengo 67.000 euro betalen

28 november 2007, 15:49

Feyenoord moet Flamengo 67.000 euro betalen als opleidingsvergoeding voor verdediger André Bahia. Dat heeft het internationale sportarbitragehof (CAS) in Lausanne woensdag bepaald. Dat is een gunstige uitspraak voor Feyenoord, want Flamengo eiste een veel groter bedrag van de Rotterdamse club.

André Bahia doorliep de gehele opleiding van Flamengo, maar mocht de club begin 2004 verlaten. Na een kort avontuur bij Palmeiras keerde hij in april weer terug naar zijn oude club, waar hij een contract tot eind 2004 tekende. Toen deze verbintenis afgelopen was, vertrok hij transfervrij naar Feyenoord. 

Flamengo meende vervolgens recht te hebben op een opleidingsvergoeding van ongeveer zes ton, maar Feyenoord wilde daar niets van weten. De zaak ging daarom naar Lausanne, waar het CAS Flamengo in het ongelijk stelde. De Braziliaanse club moet het nu doen met een vergoeding van 'slechts' 67.000 euro voor de verdediger. Dit bedrag is gebaseerd op alleen de laatste negen maanden, dus van april tot december 2004, van zijn dienstverband bij Flamengo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen