Van Gaal heeft oren naar Engels bondscoachschap

Koen Freriks
26 november 2007, 18:55   Bijgewerkt: 26 november 2007, 20:44

Nadat een aantal grote coaches bedankten voor het Engels bondscoachschap, heeft AZ-trainer Louis van Gaal wel zin om de plek van de ontslagen Steve McClaren op te vullen. De voormalig bondscoach van Nederland wil ooit nog eens een groot land onder zijn hoede nemen. Enkele jaren geleden werd hij al gepolst door Engeland, toen weigerde hij. "Maar misschien bellen ze me nu weer", zegt Van Gaal, die nu wel beschikbaar lijkt. 

Hoewel Van Gaal open staat voor de vacature, zegt hij niet per sé te hoeven. "Het begon niet te kriebelen toen McClaren werd ontslagen, omdat de kans niet al te groot is om bondscoach te worden. Er zijn veel kandidaten. Ik zou het wel willen doen, anders zou ik het niet in mijn contract zetten, die clausule. Maar iedereen weet dat het lastig is om mij te contracteren", zei Van Gaal tegenover RTV Noord-Holland.

Fabio Capello wordt door Sky Sports als grootste kandidaat naar voren geschoven. Ook de namen van José Mourinho, Jamie Redknapp worden in andere Engelse media genoemd. De Engelse voetbalbond (FA) onthoudt zich voorlopig echter van commentaar wat betreft de kandidatuur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen