"Beenhakker informeerde bij Belgische bond"

Ger
26 november 2007, 14:58

Door met België kwalificatie voor het EK van 2008 mis te lopen, lijkt bondscoach René Vandereycken zijn langste tijd bij de Rode Duivels te hebben gehad. In de Belgische kranten wordt volop gespeculeerd over een eventuele opvolger. De meest opvallende naam die voorbij komt is die van Leo Beenhakker.

"Op 28 december beslist het Uitvoerend Comité of we doorgaan met René Vandereycken", zegt Jean-Marie Philips, de directeur van de Belgische voetbalbond, in Het Laatste Nieuws. "Als dat niet het geval is, zullen we snel op zoek moeten gaan naar een opvolger. We hebben via officiële en via officieuze weg al zes á zeven kandidaten binnengekregen."

Volgens Philips zijn er enkele mensen die in aanmerking komen voor het Belgische bondscoachschap. Morten Olsen, oud-coach van Ajax en de huidige bondscoach van Denemarken, wordt genoemd en ook Leo Beenhakker zou interesse hebben. "Ja, zelfs Leo Beenhakker heeft via een managementbureau geïnformeerd naar de job", aldus Philips.

Een aanstelling van de Nederlandse oefenmeester lijkt onwaarschijnlijk. Beenhakker heeft zich met Polen geplaatst voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast heeft hij een doorlopende verbintenis tot de zomer van 2010.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen