Hiddink: "Russen moeten nu momentum benutten"

24 november 2007, 09:40   Bijgewerkt: 24 november 2007, 09:54

Rusland moet nu de vruchten plukken van het succes van de nationale voetbalploeg. Dat vindt Guus Hiddink, de bondscoach van de Russen. De Oost-Europeanen plaatsten zich deze week voor het EK 2008, door Andorra met 0-1 opzij te schuiven.

"Aan de Russische bond en clubleiders nu de taak om dit momentum te benutten ten faveure van het totale Russische voetbal. Nu iedereen weer zo enthousiast is, moeten er nieuwe stadions komen, moet de jeugdopleiding worden geïntensiveerd en moet het aantal buitenlanders in de competitie tot vier terug worden gebracht", schrijft Hiddink in zijn column in De Telegraaf.

De coach blikt in zijn column ook nog eenmaal terug op de memorabele week die hij achter de rug heeft, waarin Rusland aanvankelijk EK-deelname weg leek te geven door een nederlaag in Israël (2-1). Een zege van Kroatië op Engeland bezorgde Hiddink en consorten echter weer het ticket naar de Alpenlanden.

"Het is en blijft onvoorstelbaar wat er is gebeurd. Eerst de desillusie in Israël en daarna precies het tegenovergestelde in Andorra. Achteraf gezien was het mooi en bijzonder om dit zo mee te maken", aldus de succesvolle coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen