Pranjic: "Arrogantie heeft Engelsen opgebroken"

23 november 2007, 09:05   Bijgewerkt: 23 november 2007, 09:14

Danijel Pranjic heeft één van de meest memorabele weken van zijn carrière achter de rug. De middenvelder van Heerenveen plaatste zich zaterdag met Kroatië voor het EK, waarna hij vier dagen later historie schreef door Engeland de voet dwars te zetten. In dit duel kwam Pranjic als invaller in het veld en leverde hij de assist voor het winnende doelpunt van een andere invaller, Mladen Petric.

"Ik heb nog nooit in een mooiere atmosfeer gevoetbald. Familie en vrienden vroegen hoe het was. Maar ik kon het niet beschrijven, dit moet je meegemaakt hebben. Het was voor mij een verrassing dat ik überhaupt nog speelde. Ik was de dagen daarvoor geblesseerd aan mijn hamstring en maakte maar één groepstraining mee", zegt de trotse Pranjic in De Telegraaf over zijn optreden op Wembley.

"Het belangrijkste is dat we Kroatië op de voetbalkaart hebben gezet", vervolgt hij. "Iedereen houdt tijdens het EK rekening met ons. Ik heb geen medelijden met de Engelsen. Waarom? Dat is voetbal. Engeland heeft zelf verzaakt. Maar dat we van een Russische journalist hoorden dat na onze wedstrijd tienduizenden mensen in Moskou de straat opgingen en 'Leve Kroatië' zongen, deed me toch wel iets."

Pranjic stoort zich er aan dat er overal gezegd en geschreven wordt dat de Kroaten door de zege vele Russische miljoenen tegemoet kunnen zien. "Het is schandalig dat er over financiële bonussen wordt gesproken. Wat wel als doping werkte, was dat heel Europa er voor de wedstrijd al van uitging dat Engeland zeker was van het EK. Tegen Kroatië thuis zouden ze zeker een punt pakken. Die arrogantie brak ze op. Wij zijn trotse Kroaten, voetballen met ons hart en zijn niet gevoelig voor geld. Als je op Wembley speelt met negentigduizend toeschouwers, tegen een van de beste landen ter wereld, heb je geen premie nodig. Het was het allermooiste podium om te laten zien dat wij het beste Kroatische elftal óóit hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen