FA zoekt over landsgrenzen naar bondscoach

Ger
22 november 2007, 13:47   Bijgewerkt: 22 november 2007, 14:12

De zoektocht van de Engelse voetbalbond (FA) naar de opvolger van de ontslagen bondscoach Steve McClaren is niet gebonden aan landsgrenzen. Dat heeft directeur Brian Barwick donderdag laten weten. Met die uitspraak geeft de FA voeding aan de geruchten dat voormalig Chelsea-trainer Jose Mourinho bovenaan het lijstje staat.

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Barwick heeft alle volmachten gekregen om een opvolger op te sporen, hoewel hij in augustus 2006 ook verantwoordelijk was voor de aanstelling van McClaren. "Ik heb Steve onlangs nog gespoken en ik denk dat hij ons besluit accepteert. Kwalificatie was een minimum vereiste", aldus Barwick.

McClaren kreeg woensdag al de critici over zich heen door David Beckham in het beslissende duel met Kroatië op de bank te laten beginnen. In het doel koos hij bovendien voor Scott Carson, die net zijn interlanddebuut achter de rug had. Een blunder van de sluitpost leidde de ondergang in.

Met een nieuwe bondscoach moet Engeland het vizier gaan richten op kwalificatie voor het WK van 2010. "De zoektocht begint nu en we gaan er alles aan doen om de juiste man voor deze baan te vinden", aldus Barwick. "Het is een moeilijke opdracht, we zullen moeten leren van het verleden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen