Manchester United hoopt op uitschakeling Servië

19 november 2007, 11:05   Bijgewerkt: 19 november 2007, 11:21

Manchester United hoopt dat Portugal komende woensdag niet verliest van Finland. Winnen de Finnen, dan houdt Servië immers kans op EK-deelname. En dan is de uitgestelde wedstrijd tegen Kazachstan, van komende zaterdag, ineens van enorm belang. Maar diezelfde dag speelt Manchester United tegen Bolton.

De wedstrijd tussen Servië en Kazachstan stond eigenlijk gepland voor afgelopen weekend, maar werd tot tweemaal toe uitgesteld vanwege hevige sneeuwval. Om de EK-loting (2 december) niet in de war te schoppen, besloot de UEFA vervolgens dat de wedstrijd al komende zaterdag ingehaald moet worden. Dat houdt echter in dat alle Servische spelers, waaronder bijvoorbeeld ook PSV-aanvaller Danko Lazovic, een duel in de nationale competitie moeten missen.

Manchester United legt zich daar echter niet zomaar bij neer. De Servische verdediger Nemanja Vidic is een belangrijke pion in het elftal van manager Alex Ferguson en de regerend kampioen van Engeland heeft weinig trek om Vidic tegen Bolton te moeten missen. De UEFA-reglementen schrijven echter voor dat interlandvoetbal altijd de voorkeur krijgt boven competitievoetbal, tenzij de nationale bond een speler toestemming geeft een interland te laten schieten.

Als Servië tegen Kazachstan EK-deelname af kan dwingen, is het onwaarschijnlijk dat de Servische bond spelers vrij zal geven. Maar als Portugal woensdag minimaal één punt pakt tegen Finland, kan Servië EK-deelname vergeten. Volgens diverse Engelse media heeft Manchester United inmiddels een verzoek ingediend bij de Servische bond, om Vidic in dat geval te laten gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen