VVV Venlo drukt Sparta dieper in de problemen

10 november 2007, 21:21   Bijgewerkt: 10 november 2007, 22:38

De positie van trainer Gert Aandewiel bij Sparta wankelt. Zijn ploeg, hekkensluiter in de eredivisie, verloor zaterdagavond bij VVV-Venlo met 2-0. Na elf duels is Sparta als enige club in het betaald voetbal nog zonder zege.

De twijfels bij Sparta over het functioneren van Aandewiel zijn er al enkele weken, maar werden groter na de nederlaag vorige week in de beladen derby tegen Excelsior (3-4). Algemeen directeur Peter Bonthuis was maandag op het trainingveld duidelijk. "Contracten zijn er om ontbonden te worden. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Zo simpel is het."

Door alle wisselingen was het achterin bij de Rotterdammers voortdurend onrustig. Bovendien bleef Sparta's aanval zoals zo vaak dit seizoen ver onder de maat. Spits Darryl Roberts speelt bij gebrek aan beter en op rechts bleven de bevliegingen van Charles Dissels uit. Ook de ervaren aanwinsten Arne Slot (NAC Breda), Olaf Lindenbergh (Ajax) en Nourdin Boukhari (Nantes) kunnen de ploeg op dit moment niet sturen.

Na een kwartier kopte Adil Auassar rakelings naast en na ruim een half uur knalde Samir El Gaaouiri de bal keihard tegen de onderkant van de lat.

Na rust begon Sparta met een veldoverwicht, maar VVV nam in de 59e minuut wel een voorsprong, uitgerekend door voormalig Spartaan Jason Oost. VVV maakte het zich daarna zelf moeilijk door een rode kaart (2x geel) van Samir El Gaaouiri. Het dolende Sparta kon daar niet van profiteren en moest in de slotfase ook de 2-0 incasseren, door Nordin Amrabat. Uit frustratie kreeg debutant en invaller Cees Toet nog rood na een grove overtreding op een VVV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen