Van Wijk stapt op als trainer Willem II

5 november 2007, 00:43   Bijgewerkt: 5 november 2007, 00:50

Dennis van Wijk is niet langer trainer van Willem II. De coach heeft zijn functie neergelegd, zo meldt de Tilburgse club op haar officiële website. Ook bestuurslid technische zaken Pieter-Jan Wassing is opgestapt. Het vertrek van Van Wijk en Wassing volgt drie dagen na de thuisnederlaag tegen VVV Venlo (1-2).

Volgens een persverklaring van de clubleiding is de breuk in "goed overleg" tot stand gekomen. Technisch manager Andries Jonker neemt voorlopig de taken van Van Wijk over. Van Wijk, die sinds medio 2006 hoofdcoach was in Tilburg, is de eerste Eredivisietrainer dit seizoen die wegens tegenvallende resultaten vertrekt. Eerder werkte hij voor de Belgische clubs Oostende en Roeselare.

Van Wijk wil op de website van Willem II niet reageren op zijn vertrek, maar directeur Wassing wel. "Binnen de club heb ik de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van de club en de wijzigingen binnen de technische organisatie. Ondanks aantoonbare verbeteringen, die op termijn zeker zullen bijdragen aan de groei van de club, is niet tegen te spreken dat de sportieve resultaten tegenvallen. Derhalve heb ik als verantwoordelijk portefeuillehouder en Willem II-man besloten mijn functie ter beschikking te stellen. Ik ben er van overtuigd dat de club op de goede weg is en ook dat de huidige organisatie en de nu aanwezige financiële middelen zullen leiden tot betere sportieve resultaten. Ik betreur het echter dat de gewenste prestaties tot op heden nog zijn uitgebleven."

Willem II staat momenteel op de vijftiende plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen