PSV verliest bij debuut Wouters

Ger
3 november 2007, 21:36   Bijgewerkt: 3 november 2007, 23:40

Voor PSV is de eerste wedstrijd na de veelbesproken transfer van trainer Ronald Koeman naar Valencia uitgelopen op een teleurstelling. De Brabanders moesten zaterdag bij SC Heerenveen de eerste nederlaag (2-1) van het seizoen slikken. Vlak voor tijd vertrok Edison Mendez bovendien met een rode kaart naar de kleedkamer.

Door in te stemmen met het vertrek van Ronald Koeman naar Spanje, wist PSV dat het een risico zou lopen. Bij tegenvallende resultaten zou de beslissing negatief onder het vergrootglas worden gelegd. Om het verlies tegen Heerenveen toe te schrijven aan de opgestapte Koeman gaat echter te ver. De Brabanders, met interim-coach Jan Wouters, troffen zaterdag een gemotiveerde tegenstander, die bovendien in staat bleek tot goed voetbal over langere periodes.

Voor Heerenveen was de achterstand een fikse tegenvaller. De Friese equipe had twee minuten eerder bijna de leiding genomen via Gerald Sibon. De fraaie uithaal van de aanvaller werd met een katachtige reflex door doelman Gomes uit het doel getikt. Ook Michael Bradley zag twee schoten voorbij de verkeerde kant van het aluminium scheren.

De landskampioen, waar Lazovic zich aanvallend wist gesteund door Jefferson Farfán, Kenneth Perez en Otman Bakkal, greep in de tweede helft de regie over de wedstrijd. Slechts kort na de hervatting had Perez de bezoekers al een groot plezier kunnen doen. De Deense spelmaker schoot in kansrijke positie echter over. Farfán, op aangeven van invaller Danny Koevermans, verprutste later een nog betere mogelijkheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen