Ajax in hard gevecht verdiend langs Utrecht

28 oktober 2007, 14:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2007, 23:41

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht winnend afgesloten (0-1). De Amsterdammers waren de betere in een hard en boeiend gevecht in de Utrechtse Galgenwaard. Klaas-Jan Huntelaar maakte halverwege de tweede helft de enige en dus winnende treffer.

Adrie Koster

Ajax startte gretig in de Galgenwaard en had zichzelf eigenlijk moeten belonen met een vroege treffer. Een bal op de lat en een weggeroeide inzet van de lijn waren de twee grootste wapenfeiten van de Amsterdammers in de eerste tien minuten. Beduusd van de felle start van de bezoekers herpakte Utrecht zich en kreeg Ajax het moeilijk. Of nou ja, moeilijk, keeper Dennis Gentenaar maakte het zichzelf even lastig. De stand-in van Stekelenburg (gebroken vinger) probeerde Robin Nelisse uit te kappen, wat hem bijna op een tegentreffer kwam te staan.

Utrecht-trainer Willem van Hanegem moest in de resterende twintig minuten iets forceren en bracht het breekijzer Rossini in. De thuisploeg kreeg dan ook de gewilde kansen, maar Gentenaar bleek buiten zijn slippertje om in de eerste helft een betrouwbare sluitpost. Ajax speelde het duel verder zonder veel problemen uit en schraapte daarmee de overwinning binnen. Koster heeft zijn eerste driepunter als hoofdcoach van Ajax binnen, de noeste werkers van Van Hanegem wachten dit seizoen nog altijd op hun eerste zege in eigen huis.