De Jonge: "Bonuspunten kan je sparen bij de koffie"

22 september 2007, 10:29   Bijgewerkt: 22 september 2007, 10:35

Na vier duels is De Graafschap misschien wel dé verrassing van de Eredivisie. De ploeg pakte al zeven punten, en niet in de meest gemakkelijke wedstrijden. Zo pakten de Superboeren een punt in Utrecht (2-2) en verliet het Euroborg zelfs met een overwinning (0-2). Coach De Jonge ziet deze punten echter niet als 'bonuspunten'.

De term 'bonuspunten' wordt veel gebruikt door trainers van kleine clubs. Als er punten gehaald worden in wedstrijden die op papier verloren hadden moeten worden, zoals bijvoorbeeld uit bij FC Utrecht en FC Groningen, zeggen coaches wel eens dat ze daar 'bonuspunten' gehaald hebben. De Jonge snapt die term niet.

"Veel mensen spreken van bonuspunten die we in sommige wedstrijden hebben gehaald. Deze mening deel ik niet, het zijn gewoon punten. Bonuspunten daar kan je voor sparen bij de koffie, om vervolgens een korting te krijgen", zegt de nuchtere trainer van de Doetinchemmers op de website van zijn club.

"Wanneer ik terugkijk op de afgelopen weken, is het natuurlijk zo dat we het niet onaardig doen, maar we staan pas aan het begin van een nog lange weg, dat is duidelijk. We zullen eens kijken of het ons als koe lukt deze haas te vangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen