Ajax in eigen stadion niet langs FC Groningen

2 september 2007, 16:20   Bijgewerkt: 2 september 2007, 17:17

Ajax was nog niet bijgekomen van de teleurstelling over weer geen jaartje Champions League of het verloor zondagmiddag voor de ogen van het morrende thuispubliek twee punten van FC Groningen (2-2). Het komt de beleidsmakers en spelers van de club niet slecht uit dat de komende twee weken zijn gereserveerd voor interlandvoetbal.

Ajax bleek in de huidige negatieve stemming rond de club niet in staat tot een goede prestatie. De sfeer in de volle ArenA was de gehele middag broeierig en gespannen. Af en toe vielen er onheilspellende stiltes in het onderkomen van Ajax. Dan floot de morrende aanhang van de thuisclub bij dom balverlies weer hard op de vingers. De eerste schrille fluitconcerten klonken al tijdens het voorlezen van de opstellingen.

De supporters van Ajax beseften kennelijk ook dat de van Norwich City overgekomen verdediger niet als enige schuldig was aan de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Bij gebrek aan een hoofdschuldige moesten voorzitter John Jaakke, de gehele directie en trainer Henk ten Cate het ook maar ontgelden.

Ajax slaagde er niet in om de negatieve sfeer in het stadion te veranderen. De thuisploeg speelde angstig en hanteerde een veel te laag tempo. De eerste mogelijkheid leverde wel direct een treffer op. Luis Suarez nam de bal in de 33e minuut zo hard op zijn voet dat de kansloze doelman Brian van Loo pas reageerde toen het speeltuig in het net lag.

Ajax begon het duel in de speelwijze die trainer Ten Cate de rest van het seizoen vaak wil hanteren. Klaas-Jan Huntelaar begon als diepe spits. Hij kreeg hulp van de aanvallers Kennedy Bakircioglu, Luis Suarez en Albert Luque. Helaas voor Ajax kon de van Newcastle United overgekomen Spanjaard niet verbergen dat hij nog niet wedstrijdfit is.

De onrust in het stadion nam verder toe toen Berg FC Groningen in de 60e minuut op voorsprong bracht. De als vervanger van Suarez gekomen aanvaller verraste Stekelenburg opnieuw met het hoofd: 1-2. Ten Cate bracht vervolgens pinchhitter Ismael Urzaiz. De houterige Spanjaard bewees voor het eerst in dienst van Ajax zijn waarde. Hij bracht Suarez en Stam gevaarlijk in stelling en was vervolgens betrokken bij de gelijkmaker van de bejubelde Huntelaar. Het gejuich maakte plaats voor een hels fluitconcert toen scheidsrechter Kevin Blom even later voor het einde blies.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen