PSV en Twente vergeten te scoren

Ger
1 september 2007, 22:13   Bijgewerkt: 1 september 2007, 23:34

FC Twente en PSV schotelden de toeschouwers in het Arke-stadion zaterdagavond een boeiend voetbalgevecht voor, maar konden het enthousiaste publiek uiteindelijk niet belonen met doelpunten.

In Enschede bleef het 0-0, ondanks soms prachtig voetbal. Toch zal er over het treffen tussen de twee ploegen nog wel even worden nagepraat. Omdat er niet gescoord werd, ging de hoofdrol in de wedstrijd naar scheidsrechter Roelof Luinge.

In de 45e minuut draaide Stein Huysegems knap weg bij zijn tegenstander Carlos Salcido, die hem alleen kon stoppen met een overtreding. Luinge floot direct voor een strafschop en liep in de richting van de penalystip, waar Blaise N'Kufo al klaar stond om de elftmetertrap te nemen.

Op aanraden van assistent Hans Olde Olthof herriep Luinge zijn beslissing. Volgens Olde Olthof trok Salcido net buiten het elfmetergebied aan het shirt van Huysegems, waarna er voor Twente niets anders restte dan een directe vrije trap, die in de muur belandde.

Een eventuele voorsprong van FC Twente was gezien de eerste helft volledig verdiend geweest. Het elftal van Fred Rutten, vorig jaar de nummer 4 van de Eredivisie, voetbalde geheel volgens de visie van de coach.

Ook PSV slaagde er niet in om een écht uitgespeelde mogelijkheid te creëren. Danko Lazovic had de beste mogelijkheid, maar mikte uit de draai net over het doel van Sander Boschker.

Ook na de pauze bleef het duel in het Arke Stadion uiterst boeiend. PSV hervond zich, vooral onder aanvoering van Ibrahim Afellay die veel dwingender speelde dan voor rust. De jonge international was het zijn enorme actieradius vrijwel ongrijpbaar. In de eerste helft voetbalde hij vooral in dienst van het elftal, daarna bemoeide hij zich - samen met Otman Bakkal - bij vrijwel alle aanvallen van de Eindhovenaren.

Ook de inbreng van aanwinst Danny Koevermans verstoorde het evenwicht in de score niet. De van AZ overgenomen aanvaller verving in de 73e minuut Danko Lazovic. In de slotfase probeerde FC Twente nog van alles om het duel als winnaar te besluiten. Dat lukte, ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van Gomes, niet: 0-0.