Ajax kiest zijn momenten tegen Heerenveen

Ger
26 augustus 2007, 16:21   Bijgewerkt: 26 augustus 2007, 17:08

In de aanloop naar de belangrijke return tegen Slavia Praag heeft Ajax de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen gewonnen. Zonder grote indruk te maken zegevierde de Amsterdamse formatie in eigen stadion met 4-1. Luis Suárez nam twee Ajax-treffers voor zijn rekening.

De tacktiek bracht vooral Maduro in de schijnwerpers. De middenvelder was veruit de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Al in de eerste minuut schoot hij de bal voorbij de uitgelopen doelman Brian Vandenbussche op de paal. Halverwege de eerste helft liet Maduro opnieuw van zich spreken met een kopbal en een gevaarlijke uithaal. Beide mogelijkheden leverden geen doelpunt op.

Dat Ajax nog voor rust orde op zaken stelde, had weinig met goed voetbal te maken. De Amsterdammers hadden twee stilstaande situaties nodig om vlak voor rust twee keer te scoren. Eerst trof Luis Suárez doel uit een hoekschop, waarna Thomas Vermaelen de 2-1 tegen de touwen kopte uit een vrije trap.

De ruime overwinning kan niet verbloemen dat Ajax kwalitatief geen beste indruk maakte. De ploeg is nog zoekende naar de juiste samenstelling en gaat voorlopig een onzekere periode tegemoet. De return tegen Slavia Praag in de voorronde van de Champions League zal woensdag daarom een lastige horde worden.