Van Gaal niet te spreken over Donk

Ger
25 augustus 2007, 23:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ-verdediger Ryan Donk moest zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-0 verlies) negentig minuten op de reservebank doorbrengen. Trainer Louis van Gaal passeerde de verdediger wegens disciplinaire redenen.

Voor vertrek richting Arnhem keek de jeugdinternational een helft lang naar de verrichtingen van de A1 van AZ. Van Gaal oordeelde dat dat niet paste in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Vitesse. Milano Koenders verving Donk in het centrum van de verdediging.

"Ryan was donderdag vermoeid teruggekomen na de wedstrijd van Jong Oranje in Macedonië. Hij had zich daardoor vrijdag al verslapen. Als je dan zaterdag in de zon naar de A1 gaat kijken, ben je niet goed bezig met de wedstrijd tegen Vitesse. Hij heeft drie kwartier op zijn benen gestaan. Dat kan niet."

Ook Koevermans was naar Van Gaals mening niet geconcentreerd met het duel tegen Vitesse bezig. "Hij is met zijn gedachten bij een transfer. Daarom zat hij op de tribune."

De Noord-Hollandse club werkt niet mee aan een overgang van Koevermans. De oud-Spartaan mag vertrekken, maar dan moeten geïnteresseerde clubs wel aan de vraagprijs van naar verluidt bijna zeven miljoen euro voldoen. Feyenoord haakte om die reden af.

"Vanuit het buitenland is wel enige beweging", aldus technisch directeur Marcel Brands. "Maar een transfer is niet dichtbij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen