PSV neemt in slotfase ruim afstand van NEC

25 augustus 2007, 21:19   Bijgewerkt: 26 augustus 2007, 00:10

PSV-coach Ronald Koeman beloofde, voorafgaand aan dit seizoen, dat zijn ploeg dit seizoen aanvaller en attractiever zou gaan spelen dan de voorgaande jaren het geval was. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen NEC, maakte PSV deze belofte alleen in de eerste vijf, en de laatste tien minuten van de wedstrijd waar. Wat de ploeg in de overige 75 minuten liet zien, was niet best. Maar omdat PSV wél zeer trefzeker was, stond er wel een ruime overwinning op het scorebord (5-0).

Er waren zes minuten gespeeld in het Philips Stadion, toen de PSV-fans er eens goed voor gingen zitten. PSV was tegen NEC als een raket uit de startblokken geschoten en kwam na een enorme blunder van NEC-doelman Babos direct met 1-0 voor. De Eindhovense supporters maakten zich op voor een mooi avondjes met veel doelpunten. Want een vroeg openingsdoelpunt, dat is toch het droomscenario in een dergelijke wedstrijd.

NEC begreep langzaam maar zeker dat er wellicht wat te halen viel, en ging steeds beter voetballen. Het kreeg via Lens zelfs een enorme kans op de 1-1, maar de inzet van de aanvaller werd gestopt door PSV-doelman Gomes. Het was dan ook zuur voor NEC, dat de ploeg vlak voor tijd nog een treffer moest incasseren. Eric Addo liep bij een voorzet van Jan Kromkamp weg uit de dekking en kopte simpel de 2-0 in het Nijmeegse doel.

PSV stelde hier aanvankelijk bar weinig tegenover. Alleen Jan Kromkamp kreeg per toeval nog een grote kans na een afgeslagen vrije trap van Kenneth Perez, maar het schot van de rechtsback werd gekraakt. Het duel dreigde dood te bloeden, maar in de slotfase drukte PSV nog even de voet op het gaspedaal. Door goals van Lazovic, invaller Fagner en Bakkal liep de ploeg nog uit naar 5-0, waardoor het leeggespeelde NEC toch nog een ruime nederlaag aan de broek kreeg. Maar dat deze uitslag zeer geflatteerd was, daar was iedereen het over eens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen