Droomdebuut Toni en Klose, knappe zege HSV

11 augustus 2007, 17:19

Luca Toni heeft niet lang hoeven wachten op zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. In de thuiswedstrijd tegen Hansa Rostock wist de Italiaanse spits van Bayern München al na veertien minuten het net te vinden. Mede hierdoor won Bayern het duel uiteindelijk met 3-0. Ook Hamburger SV kende een goede start van de competitie. De lastige uitwedstrijd tegen Hannover 96 werd knap met 0-1 gewonnen. Nigel de Jong leverde de assist voor de enige treffer van de middag.

Er was nogal wat te doen om Luca Toni, de afgelopen dagen. De Italiaan kampte de laatste weken met een kuitblessure en coach Hitzfeld hield tot vandaag in het midden of zijn aanwinst tegen Rostock in de basis zou kunnen beginnen. Uiteindelijk besloot Hitzfeld toch om zijn Italiaanse troefkaart direct op tafel te gooien. Toni vormde een voorhoede met Miroslav Klose en dat bleek direct goed te klikken. Na veertien minuten legde Klose de bal breed op Toni, waarna de Italiaan er 1-0 van maakte.

Na deze treffer bleef Bayern, met Mark van Bommel in de basis, domineren. Het wachten was op het tweede doelpunt, maar die viel pas na ruim een uur voetballen. Ditmaal was het Miroslav Klose die de trekker overhaalde. Hij tikte van dichtbij raak, nadat Rostock-doelman Wächter een inzet van Lahm niet goed verwerkte. In de slotfase maakte Klose, weer op aangeven van Lahm, er daarna ook nog 3-0 van.

Ook het Nederlands gekleurde Hamburger SV won haar eerste competitiewedstrijd. Op bezoek bij Hannover 96, dat vorig jaar als elfde eindigde in de Bundesliga, won de formatie van coach Huub Stevens met 0-1. Dat was dik verdiend, want de ploeg uit Hamburg was over de gehele wedstrijd gezien veel sterker dan Hannover. Bij Hamburger SV stonden Joris Mathijsen, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart in de basis. De Jong leverde de assist voor de 0-1 van verdediger Benjamin, wiens inzet via de onderkant van de lat net achter de doellijn belandde. Romeo Castelen kwam in de slotfase van de wedstrijd in het veld voor Ivica Olic.

Werder Bremen liet direct punten liggen. De titelkandidaat kwam op bezoek bij VfL Bochum met 0-2 voor, maar de thuisclub wist zich terug te knokken naar 2-2. Subtopper Hertha BSC, dat deze zomer haar beste spelers zag vertrekken, kende eveneens geen beste start. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt ging de ploeg uit de Duitse hoofdstad met 1-0 onderuit. De Griek Amanatidis maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen