Lyon zonder te spelen grote winnaar

11 december 2005, 02:00

Mochten Auxerre en Bordeaux nog aanspraak willen maken op de Franse voetbaltitel, dan hebben zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen. De naaste concurrenten van landskampioen Olympique Lyon gingen allebei met 1-0 onderuit. Door de dubbele uitglijder gaat Lyon nog comfortabeler aan de leiding in de Franse Ligue 1.

Olympique Marseille was Auxerre de baas. Daarvoor volstond een vroeg doelpunt van Mamadou Niang. Bordeaux vergaloppeerde zich bij Le Mans, dat door Bangoura vlak voor rust op voorsprong kwam en deze in de tweede helft bekwaam verdedigde.

Paris Saint-Germain verkleinde de achterstand op de runners-up door Stade Rennes te verslaan: 2-0. De Portugees Pauleta verzorgde de productie. Lyon loopt zondag bij winst in Saint-Etienne uit tot 14 punten in vergelijking met Auxerre.