FC Utrecht uit de Intertoto

Ger
29 juli 2007, 16:39   Bijgewerkt: 29 juli 2007, 18:29

FC Utrecht streed vorig seizoen liefst veertig duels voor een kans op Europees voetbal. De formatie kon echter niet voorkomen dat Hammarby IF zondagmiddag met één doelpunt (1-1) alle reisplannen van de Nederlandse tegenstander overbodig maakte.

Robin Nelisse

Robin Nelisse

Hammarby IF is nog twee duels verwijderd van een plaats in de UEFA Cup, het toernooi waar AZ, FC Twente, Heerenveen FC Groningen en misschien Ajax namens Nederland uitkomen. Landskampioen PSV is al zeker van deelneming aan de Champions League.

Ook Willem van Hanegem kon Nederland geen zevende deelnemer aan Europees voetbal bezorgen. De nieuwe oefenmeester van FC Utrecht was overigens niet bereid om te vertellen waarom zijn club over twee duels te zwak was voor Hammarby IF.

Van Hanegem liet al voor het duel weten dat hij niet op een persconferentie zou verschijnen. De hoofdcoach stuurde zijn assistent John van Loen naar buiten toen hij vernam dat veel journalisten een uur na de wedstrijd nog voor een gesloten kleedkamerdeur aan het wachten waren.

Van Hanegem gaf ook voor de wedstrijd al blijk dat hij de kunst van goed delegeren verstaat. Hij verscheen tijdens de warming up niet op het speelveld en bleef tijdens het duel stoïcijns op de bank zitten. De assistenten Van Loen en David Nascimento probeerden de dreigende uitschakeling met wilde armgebaren en goedbedoelde aanwijzingen nog wel te voorkomen.

Leroy George

Leroy George

Robin Nelisse bracht FC Utrecht in de 65e minuut nog wel op voorsprong (1-0). David Johansson voorkwam een minuut later dat de Nederlandse club wel heel ruim werd beloond voor een slechte vertoning. Sander Keller ging niet vrijuit bij de tegentreffer. De verdediger van FC Utrecht raakte zo gefrustreerd over zijn fout dat hij even later tegenstander Jose Monteiro in het gezicht raakte en met een rode kaart moest vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen