Ajax-aanwinst Heijblok 'van megaklein naar megagroot'

Ajax-aanwinst Heijblok 'van megaklein naar megagroot'

2 juli 2007 – In tegenstelling tot rivaal Feyenoord houdt Ajax zich deze zomer relatief rustig op de transfermarkt. De club kocht slechts drie nieuwe spelers: Kennedy Bakircioglu, Laurent Delorge en Erik Heijblok. Met name die laatste naam zal bij menig voetbalfan echter niet echt aanspreken. De doelman (29) werd, tot zijn eigen verbazing, weggeplukt bij Haarlem, waar hij de laatste vier jaar speelde. 

Toen duidelijk werd dat Heijblok Haarlem wilde verlaten, had hij over belangstelling niet te klagen. Dat het uiteindelijk Ajax zou worden, kwam echter als een verrassing. "Ik was in onderhandeling met meerdere clubs uit de Eredivisie. Ik had via via gehoord dat Ajax mij volgde, maar toch was ik verbaasd toen de club met een aanbieding kwam. Ik dacht: Ajax kan iedereen halen. Waarom zouden ze kiezen voor iemand met vier jaar ervaring in de Jupiler League? Normaal gesproken verloopt een carrière met kleine stapjes. Maar dit is echt van megaklein naar megagroot", zegt hij op de website van de Amsterdamse club.

Het is overigens niet de eerste keer dat Heijblok onder contract komt te staan bij Ajax, vertelt hij. Hij speelde ook een jaartje in de A2 van de Amsterdamse club. "Dat was een moeilijke periode: ik was veel geblesseerd en ik speelde maar drie of vier wedstrijden. Co Adriaanse, toen hoofd jeugdopleiding, gooide mij er aan het eind van het seizoen weer uit. Helemaal terecht overigens, want ik had niets laten zien. Toen was ik er gewoon nog niet klaar voor."

De doelman is er van overtuigd dat zijn tweede periode bij Ajax aanmerkelijk beter zal verlopen. "Ik kijk er ontzettend naar uit. Ik wil bij Ajax een betere keeper worden. Stekelenburg en Gentenaar hebben nu nog een hele grote voorsprong . Zij hebben ontzettend veel wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, ik nog geen één. De eerste weken, en waarschijnlijk zelf de eerste maanden, moet ik keihard werken om naar het Ajax-niveau toe te groeien. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. En ik denk dat dat ook geldt voor Ajax, anders had de club mij geen contract aangeboden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019