Heerenveen praat met Sterchele

Koen Freriks
1 juli 2007, 12:18   Bijgewerkt: 1 juli 2007, 12:31

SC Heerenveen is in onderhandeling met François Sterchele van Germinal Beerschot. De 25-jarige goalgetter wordt door de Friezen gezien als de beoogde opvolger voor Afonso Alves of Lasse Nilsson. Er bestaat veel interesse in beide aanvallers.

Germinal Beerschot gaf Heerenveen toestemming om met haar spits te praten, ervan uitgaande dat de subtopper uit Nederland kan voldoen aan de vraagprijs, die naar verluidt een slordige vier miljoen euro bedraagt. "Wij hebben Heerenveen toestemming gegeven om met onze speler te praten. Ze weten wat hij kost en ik heb de indruk dat ze aan onze voorwaarden willen voldoen", aldus ondervoorzitter Herman Kesters van Beerschot tegenover De Telegraaf

Eerder toonde landskampioen Anderlecht ook al interesse in de Belg, die in maart van dit jaar debuteerde voor de Rode Duivels. De forse vraagprijs van vier miljoen was voor Anderlecht echter te hoog gegrepen. Standard Luik zou nog wel steeds interesse hebben.

Sterchele werd afgelopen seizoen met 21 goals topscorer in de Belgische Jupiler League. Het was pas zijn eerste seizoen voor Germinal Beerschot. Daarvoor speelde hij een jaar bij Charleroi, waarin hij tot tien doelpunten in 31 wedstrijden kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen