Nederland
1 – 0
Oostenrijk

AZ: Koef moet blijven, twijfels over Arveladze

AZ: Koef moet blijven, twijfels over Arveladze

27 juni 2007 – Danny Koevermans blijft bij AZ. De Alkmaarse clubleiding heeft de spits laten weten niet mee te willen werken aan een transfer, mede omdat er ernstig rekening mee gehouden wordt dat Shota Arveladze nog deze zomer zijn loopbaan beëindigt.

Onder meer 1.FC Nürnberg en Feyenoord azen op Koevermans, maar volgens technisch directeur Marcel Brands van AZ is een transfer onbespreekbaar. Binnen de selectie kan het vertrek van de 28-jarige Koef immers niet opgevangen worden, zegt hij in het Noordhollands Dagblad. "En het is niet makkelijk om een gelijkwaardige spits te vinden die, zoals Koevermans vorig seizoen, goed is voor zo'n dertig goals."

Aanvankelijk werd Glen Salmon genoemd als mogelijke opvolger van Koevermans. In de huidige situatie, erkent Brands, zou AZ dan kwaliteit inleveren. 

Met Moussa Dembele, de nieuwe Braziliaanse aanwinst Ari en Shota Arveladze heeft AZ nog drie andere spitsen onder contract staan, maar de toekomst van de laatstgenoemde is onzeker. AZ houdt er ernstig rekening mee houdt dat de Georgiër zijn carrière gaat beëindigen, zo meldt de krant.

gerelateerd