De Haan: "De Ridder voor Jenner, Waterman twijfelgeval"

19 juni 2007, 13:22   Bijgewerkt: 19 juni 2007, 13:32

Julian Jenner is zijn basisplaats op het jeugd-EK kwijt. De aanvaller van AZ moest tegen Jong België al plaatsmaken voor Daniël de Ridder en bondscoach Foppe de Haan heeft dinsdag laten weten dat De Ridder ook tegen Jong Engeland de voorkeur krijgt. Of doelman Boy Waterman inzetbaar is, weet hij nog niet. "Hij trainde vandaag lekker mee, maar we moeten even afwachten of hij een reactie krijgt. Ik neem geen risico", aldus de bondscoach vanuit Langezwaag.

De opstelling van Jong Oranje tegen Jong Engeland komt in grote lijnen overeen met de formatie die Foppe de Haan de wei in stuurde tegen Jong Portugal. Jenner is de enige die al zeker weet dat hij zijn plaats kwijt is, maar ook Calvin Jong-a-Pin moet vrezen voor een plaats op de reservebank. De Haan twijfelt nog tussen Jong-a-Pin of Pieters als linksback, zo liet hij weten tijdens de persconferentie.

Bij Jong Oranje verwacht De Haan tegen de Engelsen veel van Ryan Babel, de man die in de belangstelling zou staan van Arsenal. "Zijn rol wordt heel belangrijk", vertelde de coach. "Maceo Rigters zal als diepste spits spelen, Ryan moet er wat omheen voetballen. Hij krijgt wat meer vrijheid en daar moet hij wat mee doen."

Vermoedelijke opstelling Jong Oranje: Waterman (Vermeer); Jong-a-Pin, Vlaar, Donk, Zuiverloon, Drenthe, Maduro, Bakkal, De Ridder; Babel en Rigters

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen