Vlaar: "Hugo Almeida is een mooie uitdaging"

13 juni 2007, 00:01   Bijgewerkt: 12 juni 2007, 23:56

Ron Vlaar heeft vertrouwen in de ontmoeting met de leeftijdsgenoten van Portugal. De verdediger maakte met zijn ploeg Feyenoord een moeilijk seizoen door, maar gaat de komende weken op zoek naar glorie. Jong Oranje wil de EK-titel graag prolongeren. "Het gevoel is in ieder geval goed", vertelde de aanvoerder aan FCUpdate.nl, in aanloop naar de wedstrijd tegen Portugal.

Één winstpartij is in ieder geval goed voor een ticket naar de Olympische spelen. Of die winstpartij er tegen de Portugezen zal komen valt te bezien, de Zuid-Europeanen hebben van oudsher goede jeugdploegen. Ook deze lichting herbergt een aantal talenten. Joao Moutinho, Yannick Djalo en Hugo Almeida zijn namen die in menig scoutingsmapje terugkomen, maar de echte ster is Nani, ook wel de man van 20 miljoen genoemd.

De vliegensvlugge aanvaller wist in zijn eerste wedstrijd op het EK tegen België niet te imponeren, maar liet in de Portugese competitie en het Portugese nationale elftal al zien waarom Manchester United in hem de lange termijn-opvolger van Ryan Giggs ziet. "Nani heeft absoluut kwaliteiten, hij gaat niet voor niets naar Manchester United", weet de tweevoudige Oranje-international te melden. "We moeten hem dus goed op de huid zitten."

vlaar

vlaar

Zelf staat Vlaar naar alle waarschijnlijkheid tegenover Hugo Almeida. De spits speelde bij FC Porto en Werder Bremen al een aantal seizoenen op topniveau mee en lijkt ondanks zijn leeftijd een doorgewinterde spits. De Portugees lijkt ondanks zijn jeugdige leeftijd al een doorgewinterde spits te zijn. "Een sterke spits maar een mooie uitdaging", stelt Vlaar.

De sfeer in het trainingskamp is goed. Er zijn nog een aantal jongens bij die de Europese titel vorig jaar ook in ontvangst mochten nemen. Of er een zelfde soort feeling is weet de 20-jarige speler niet. "Het gevoel is in ieder geval goed", oordeelt de mandekker. "We hebben er vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen