Roberto Carlos verruilt Real Madrid voor Fenerbahçe

6 juni 2007, 01:39   Bijgewerkt: 6 juni 2007, 02:08

Roberto Carlos stapt over naar Fenerbahçe. De Turkse club heeft op haar website bekend gemaakt dat het de Braziliaanse linksback overneemt van Real Madrid. De 34-jarige verdediger met het vlammende schot speelde sinds de zomer van 1996 voor Real, dat hem destijds overnam van het Italiaanse Inter.

Roberto Carlos gaf in maart al aan dat hij Real na dit seizoen wilde verlaten. "Ik vind de tijd gekomen afscheid te nemen. Ik zal mijn contract bij Real Madrid niet verlengen. Dat geeft de club die zoveel voor mij heeft betekend tevens wat meer vrijheid zich op een nieuwe toekomst te richten", liet hij destijds weten.

In totaal speelde Roberto Carlos ruim vierhonderd wedstrijden voor Real Madrid. Hiermee heeft hij een record gevestigd, want nog nooit eerder droeg een buitenlander zo vaak het shirt van de Koninklijke. Met Real won Roberto Carlos drie keer de Champions League en drie keer de Spaanse titel. De kans is bovendien groot dat hij deze maand een vierde landstitel aan zijn palmares toe kan voegen.

Fenerbahce werd het afgelopen seizoen kampioen van Turkije. De ploeg uit Istanbul neemt daardoor volgend seizoen deel aan de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen