"Van Hooijdonk oorzaak van alle ellende bij Feyenoord"

24 mei 2007, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ali Boussaboun heeft furieus gereageerd op de uitlatingen van voormalig teamgenoot Pierre van Hooijdonk, die de instelling van de spits laakte. In een interview met De Telegraaf spuwt de Marokkaan met vuur terug, door te stellen dat Feyenoord met Van Hooijdonk niets anders dan ellende heeft binnengehaald. Sterker nog, de spits is volgens hem de ondergang van trainer Erwin Koeman geweest.

Van Hooijdonk (37), die inmiddels gestopt is met professioneel voetbal, zei vorige week op televisie dat de instelling van Boussaboun onprofessioneel is. De Marokkaanse aanvaller kwam regelmatig te laat, waar de groep zich volgens "Pi-Air" aan ergerde. Boussaboun denkt daar echter anders over. "Ik heb me áltijd als prof gedragen. Na mijn eerste jaar in De Kuip vertelde de trainer me dat er niets viel aan te merken op mijn instelling of houding en dat ik meer verdiende dan een plaats op de reservebank. Ik heb me ook in de basis geknokt en, ja, ben één keer te laat gekomen. Omdat ik net als Van Hooijdonk in de file stond. Verder niks bijzonders", zo verklaarde de aanvaller. 

De 'onprofessionele' Boussaboun zegt dat Koeman met Van Hooijdonk geen speler-trainerrelatie had. "Tijdens een trainingskamp sliepen Romeo Castelen en ik boven het terras en hoorden we dat de trainer en Pierre tot diep in de nacht aan grote glazen bier zaten en samen kletsten en lachten."

De opgestapte trainer liet op trainingen de geroutineerde spits teveel zijn gang gaan. "Op het trainingsveld liet Koeman toe hoe hij spelers helemaal stijf schold. Nu zegt hij dat hij spelers beter wilde maken. Het enige wat hij daarmee bereikte, was dat hij de jonkies kapot maakte. Tegen mij durfde hij niets te doen. Maar het irriteerde me hoe hij met anderen omging."

De humor van de pinchhitter werkte averechts op de groep. Toen Tiendalli in het duel met PSV te geblesseerd was om te spelen, hing Van Hooijdonk een luier boven zijn stoel. "Omdat hij het zogenaamd in zijn broek zou doen voor Arouna Koné", zo verklaarde Boussaboun. Ook knipte hij de pet van Jonathan de Guzman in vier stukken en hing er vijf euro aan. "Jonathan zat er erg mee", zo betuigt Boussaboun.

Erwin Koeman.

Erwin Koeman.

Erwin Koeman, die volgens Boussaboun geen eerlijke kans van hem kreeg, reageerde kort, maar duidelijk op de uitspraken. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat mensen zelf het curriculum vitae van Ali kunnen beoordelen. Spelers moeten wat vaker in de spiegel kijken. Maar ik wens hem veel geluk in zijn verdere carriere", zo bleef Koeman toch beleefd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen