PSV bestraft fan met boete en stadionverbod

Ger
2 mei 2007, 10:22   Bijgewerkt: 2 mei 2007, 10:44

PSV geeft een supporter een boete van 15.000 euro en een stadionverbod van tien jaar. De betreffende fan liep zondag na het laatste fluitsignaal van de kampioenswedstrijd tegen Vitesse het veld op.

Het is voor het eerst dat de Eindhovenaren deze zware straf uitdelen sinds de club twee jaar geleden de hekken om het veld weghaalde. Veiligheidsmanager Frank Wijnveld kon nog niet zeggen wat er gaat gebeuren met de honderden fans die dinsdagavond de huldiging op het veld verstoorden.

Nadat zondag in Eindhoven bekend was geworden, dat PSV aan de 5-1-overwinning net genoeg had voor het kampioenschap, renden enkele supporters het veld op. Een van hen is geïdentificeerd en hij kan de zware sanctie verwachten, zei Wijnveld.

Volgende week zoekt PSV uit wie dinsdagavond hun blijdschap niet wisten te beheersen. Wijnveld merkt op dat er geen wedstrijd was gespeeld, de permanente lage hekken al waren vernield en dat mogelijk ook mensen met stadionverboden aanwezig waren, omdat daarop niet werd gecontroleerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen