"Het was heel lang, heel stil in de kleedkamer"

30 april 2007, 13:32   Bijgewerkt: 30 april 2007, 14:40

Het podium in het DSB Stadion was al opgebouwd voor de huldiging, de bloemen stonden klaar, KNVB-preses Henk Kesler was met de schaal in Woudestein en één AZ-fan had zelfs al een kampioenstattoo laten zetten. Iedereen was klaar voor het eerste kampioensfeest van AZ sinds 1981, maar het mocht niet zo zijn. De Alkmaarders verloren met 3-2 van Excelsior, waardoor alles verloren ging. Het podium werd weer afgebroken, de bloemen werden verdeeld onder journalisten, Kesler ging onverrichter zaken naar huis en die fan zal zijn tattoo vermoedelijk moeten laten verwijderen. Het was, kortom, een dramatische dag voor AZ. FCUpdate.nl sprak met Julian Jenner en Simon Cziommer.

Het leek allemaal zo mooi. AZ-trainer Louis van Gaal concludeerde voorafgaand aan de wedstrijd nog tevreden dat 'alle lichten op groen stonden'. Het was lekker weer, zijn spelersgroep was fit, het veld op Woudestein was goed en natuurlijk had AZ de situatie gewoon in eigen hand. Er hoefde alleen nog maar gewonnen geworden van Excelsior, een ploeg die al verzekerd was van deelname aan de nacompetitie. Het leek zo simpel, maar het ging helemaal mis. Na een snelle rode kaart voor Boy Waterman ontstond een bizar gevecht, dat uiteindelijk gewonnen werd door Excelsior.

rood kaart

rood kaart

De grote vraag is nu: hoe moet het verder? AZ heeft nog een bekerfinale en play-offs op het programma staan, maar het zal voor iedereen een hels karwei worden om voor deze wedstrijden de accu weer op te laden. Toch is Simon Cziommer er van overtuigd dat dit zal lukken. "Op dit moment is de situatie heel hard, het was na de wedstrijd heel lang, heel stil in de kleedkamer. Maar niemand hoeft zich zorgen te maken over de komende weken. Natuurlijk hebben we zware dagen voor de boeg, maar we hebben genoeg kwaliteit om hier weer bovenop te komen."

Ook Julian Jenner denkt dat zijn ploeg zich weer kan opladen voor de komende duels. "Het kan misschien een paar dagen duren, maar het komt wel weer goed. Er is genoeg vertrouwen in de spelersgroep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen