Nederlandse amateurspits naar Chinese profclub

26 april 2007, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De carrière van Arjan Human neemt een bijzondere wending. De voormalig aanvaller van RKC Waalwijk en ADO Den Haag, die momenteel uitkomt voor de amateurs van ASWH, speelt het komende half jaar voor de Chinese profclub Quing Dao.

De grote vraag is dan natuurlijk: hoe komt een profclub uit China in vredesnaam op het idee om Arjan Human binnen te halen? In Sportweek geeft Human het antwoord: "André Stafleu, een voormalig trainer van me, nodigde me uit voor een stage bij FC Teda, dat uitkomt in de hoogste divisie van het Chinese voetbal. Dat ging goed, maar ze gaven me geen contract, omdat ik geen prof ben. Ik kon ze niet uitleggen dat je als speler op leeftijd beter in de hoofdklasse dan in de eerste divisie kan spelen, want mijn Chinees is niet zo goed", lacht hij.

Hoewel FC Teda dus niet in zee ging met de 28-jarige aanvaller, kwam er als snel een vervolg. "Stafleu, spelersmakelaar Ger Lagendijk en een Chinese makelaar, Veng Lee of Lee Veng, konden wat regelen bij Quing Dao. Ik vind het een schitterend avontuur. Bovendien kan ik in een half jaar goed geld verdienen", aldus de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen