Herboren PSV terug op titelkoers

14 april 2007, 21:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is net op tijd wakker geworden. Na vier competitieduels op rij zonder overwinning, leek de ploeg zaterdag tegen FC Twente eindelijk weer een beetje op het PSV van voor de winterstop. Met dank een een goede organisatie, aardig combinatiespel en vooral de individuele klasse van Jefferson Farfan, wonnen de Eindhovenaren de cruciale wedstrijd tegen de Tukkers met 2-0.

Exact een week geleden was het treurnis troef bij PSV. De ploeg van coach Ronald Koeman was zojuist kansloos met 1-2 ten onder gegaan bij NEC, een nederlaag die gezien het spelbeeld ook veel hoger uit had kunnen vallen. De Brabantse formatie hing als los zand aan elkaar, het vertrouwen ontbrak volledig. Door de nederlaag leek PSV haar voorsprong op Ajax, die ooit elf punten bedroeg, definitief kwijt te zijn. Ajax zou de volgende dag, op bezoek bij RKC Waalwijk, de koppositie overnemen en deze vervolgens niet meer afstaan, dacht men in Eindhoven.

Deze wedstrijd in het Mandemakers Stadion kan achteraf wel eens dé wedstrijd van de competitie zijn geweest. De mentale opkikker die PSV kreeg door dit puntverlies van de concurrent, lijkt het keerpunt in de competitie teweeg te hebben gebracht. PSV had een tweede kans gekregen en de ploeg was duidelijk niet van plan om dit gegeven paard in de bek te kijken. Tel daarbij op dat de ploeg tegen FC Twente weer kon beschikken over een handvol spelers die de afgelopen weken door lichte blessures ontbraken (Afellay, Kromkamp, Alcides, Mendez) en je hebt alle ingrediënten voor een herboren PSV.

Hoewel PSV niet meer tot scoren kwam, tankte het in de tweede helft volop zelfvertrouwen. De ploeg legde bij vlagen aardige combinaties op de mat en leek eindelijk weer op het PSV van de eerste seizoenshelft. Twente, dat toch gezien wordt als één van de best voetballende teams van Nederland, kwam er eigenlijk amper aan te pas. Dat moet de Eindhovense burger veel vertrouwen geven, met nog slechts twee duels voor de boeg. Nog twee keer moet PSV het beste in zichzelf naar boven halen, dan is de landstitel een feit. Wellicht kan het in deze duels zelfs weer beschikken over Alex, die maandag weer terugkeert in Nederland. Mocht hij volgend weekend mee kunnen doen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, dan zal dat PSV nóg een mentale opkikker geven. En dus kan men in Eindhoven, een week nadat alles verloren leek, toch weer gaan denken aan het kampioensfeest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen