Steinsson blijft geschorst voor return tegen Bremen

Ger
11 april 2007, 17:42   Bijgewerkt: 11 april 2007, 18:41

De Europese voetbalunie UEFA heeft het protest van AZ tegen de gele kaart voor Grétar Steinsson in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen (0-0) afgewezen. De IJslandse vleugelverdediger blijft daardoor geschorst voor de return tegen de Duitse ploeg, donderdag in Bremen voor de kwartfinales van de UEFA Cup.

Steinsson en AZ voelden zich vorige week in Alkmaar benadeeld door de Portugese arbiter Benquerena. De IJslander kreeg tot zijn grote verbazing aanvankelijk de rode kaart na een onschuldige valpartij waarbij hij de bal met de hand leek te spelen. Hij raakte de bal evenwel met zijn hoofd.

Na felle protesten van AZ-spelers zette de Portugese scheidsrechter de rode kaart om in een gele prent. Na afloop van het duel kondigde trainer Louis van Gaal meteen beroep aan tegen de 'fatale' boeking voor Steinsson.

"De Portugese scheidsrechter heeft die gele kaart wegens onsportief gedrag gegeven, zo blijkt uit het rapport van de UEFA", legde directeur voetbalzaken Marcel Brands woensdag uit op de website van AZ. "Het ging volgens de arbiter niet om hands. In zijn verklaring stond ook dat de gele kaart voor Steinsson het gevolg was van een reeks overtredingen tijdens de wedstrijd. Er valt niets meer aan te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen