Blunderende Da Costa voelde zich Ronaldinho

Blunderende Da Costa voelde zich Ronaldinho

3 april 2007 – Het is een harde leerschool, voor Manuel da Costa. De Franse Portugees van PSV kreeg zaterdag een flink portie kritiek over zich heen, nadat hij met dom balverlies aan de basis stond van het doelpunt van NAC-middenvelder Arne Slot. Toch moet hij er vanavond weer staan, als Liverpool naar Eindhoven komt. 

"Wat ik na de wedstrijd tegen NAC gedaan heb? Boos geworden op mezelf. Het was gewoon 'merde' dat zoiets me overkwam. Ik ben heel laat gaan slapen, die wedstrijd blijft toch door je hoofd malen", zegt de verdediger in het Brabants Dagblad

De grote vraag is natuurlijk: hoe kan een hoog aangeschreven speler als Da Costa nu zó klungelig in de fout gaan? "Het heeft met gebrek aan ervaring te maken", denkt de 20-jarige verdediger. "Ik had die bal de tribune in moeten knallen, maar ik voelde me heel even Ronaldinho, denk ik. Het slechtste wat een verdediger kan doen, is proberen een tegenstander uit te spelen. Dat was ik even vergeten."

Da Costa denkt niet dat de matige prestaties van de laatste weken doorwerken naar het duel met Liverpool. "Ach, de weken voor de wedstrijd tegen Arsenal liep het ook niet goed. Dit soort wedstrijden roepen toch iets extra's op. Misschien helpt Liverpool ons wel om ons vertrouwen terug te vinden", praat hij zichzelf moed in.

gerelateerd