Cocu: "PSV moet terug naar de basis"

19 maart 2007, 01:35

De Eredivisie kan zich opmaken voor een spannende ontknoping. Met nog vijf duels te gaan is het verschil tussen koploper PSV en ploeg-in-vorm Ajax vijf punten. Dat lijkt misschien nog altijd een geruststellende marge, maar gezien de huidige vorm van PSV moet men zich in Eindhoven toch zorgen gaan maken. Met veertien punten uit de laatste negen duels is de ploeg immers bezig met een dramatische reeks. FCUpdate.nl besprak de crisis met Phillip Cocu. "We zijn blijkbaar moeizaam in staat om het verlies van drie basisspelers op te vangen", oordeelt hij.

Het zag er allemaal zo mooi uit, voor PSV. De Eindhovenaren hadden zondag voor eigen publiek de kans om de strijd om de landstitel op slot te gooien. Ajax kwam immers op bezoek en winst op de Amsterdammers zou betekenen dat de voorsprong van PSV op zou lopen tot elf punten. En aangezien Ajax sinds 1994 niet meer had weten te winnen in Eindhoven, maakte het uitverkochte Philips Stadion zich op voor een mooie middag. Het liep echter anders. PSV werd op alle fronten overklast door het ijzersterke Ajax en kreeg een flink portie billenkoek te verwerken: 1-5.

Cocu is flink ziek van de nederlaag. "Om thuis met 1-5 te verliezen, is dramatisch. Het is al de tweede keer, na het duel met AZ, dat we in eigen huis een topper verliezen. Dat mag niet, zeker niet met deze cijfers. De goals vielen bovendien veel te gemakkelijk. De eerste twee doelpunten hadden te maken met individuele klasse van de spelers van Ajax, maar die andere goals mogen eigenlijk nooit meer op deze manier vallen."

Het ligt voor de hand om de nederlaag tegen Ajax toe te schrijven aan de absentie van de geblesseerde Alex, maar Cocu vindt dat te gemakkelijk. "Het heeft niet alleen met Alex te maken. We missen ook Jan Kromkamp en Arouna Koné en het blijkt gewoon dat we moeizaam in staat zijn om het verlies van drie basisspelers op te vangen. Dat speelt een rol, maar het heeft ook met vorm te maken. We voetbalden voor de winterstop simpelweg beter dan daarna. Sinds de winter morsen we veel te veel punten, dat mag niet."

De afgelopen jaren werd PSV vooral geroemd om haar mentale kracht. Hoe groot deze kracht is, zal nu blijken. "We zullen nu moeten laten zien hoe sterk we zijn. De volgende wedstrijden moeten we er staan, dat is zeker. We hebben twee uitwedstrijden voor de boeg, om te beginnen over twee weken tegen NAC Breda. Daar zijn we voor de beker al op ons gat gegaan, dus we weten wat ons te wachten staat. We hebben nog een rekening te vereffenen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen