Jarig Ajax maakt Eredivisie weer spannend

18 maart 2007, 16:16   Bijgewerkt: 18 maart 2007, 21:22

PSV had zondag de strijd om de landstitel kunnen beslissen, maar in plaats daarvan ligt de competitie plotseling weer helemaal open. De Eindhovenaren werden in eigen stadion met 1-5 van de mat getikt door Ajax, waardoor het gat tussen beide teams plotseling nog maar vijf punten bedraagt. En aangezien Ajax, dat vandaag haar 107de verjaardag vierde, de laatste vijf duels een aanmerkelijk eenvoudiger programma heeft dan PSV, is er ineens weer van alles mogelijk.

Direct na de winterstop veranderde deze situatie razendsnel. PSV pakte in de eerste vier duels na de winterstop slechts vier punten, waarna Ajax en AZ plotseling weer angstig dichtbij waren. Met name Ajax leek op het punt te staan om de Brabanders te achterhalen, maar ditmaal waren het de Amsterdammers die te maken kregen met een inzinking. Duels tegen Excelsior, AZ en Heerenveen leverden slechts twee punten op, waardoor PSV weer uit het zicht verdween. Met nog zes duels te gaan was het gat acht punten, met een onderlinge ontmoeting in Eindhoven voor de boeg.

Het enige wat PSV níet mocht doen, was verliezen. En jawel, uitgerekend dat gebeurde. Ajax wist dat het in Eindhoven knokte voor haar laatste kans en greep deze strohalm met beide handen aan. Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van Henk ten Cate veel sterker, feller en beter dan de regerend kampioen. Het was dan ook volledig terecht dat Klaas Jan Huntelaar zijn ploeg na een dik kwartier op voorsprong zette. De spits kopte een hoekschop van Wesley Sneijder feilloos in. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2, toen Wesley Sneijder slordig balverlies van Jason Culina keihard afstrafte. De middenvelder krulde de bal, vanaf de rand van het strafschopgebied, prachtig in de verre hoek achter Gomes.

De treffer van Sneijder was het slotakkoord van een aardige eerste helft, waarin Edgar Davids bovendien de onderkant van de lat geraakt had met een verwoestende volley. Aan de andere kant was ook Phillip Cocu dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van de routinier werd fraai gekeerd door Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Eerder had Stekelenburg ook al een mooie redding uit de hoge hoed getoverd bij een schot van Mendez, na voorbereidend werk van Cocu.

Door de zege van Ajax is er ineens weer van alles mogelijk. Natuurlijk is vijf punten nog altijd een royale marge, maar gezien het programma van Ajax en PSV is het zeker niet ondenkbaar dat de Eindhovenaren deze voorsprong nog gaan verspelen. Ze moeten immers nog op bezoek bij NAC Breda, NEC en FC Utrecht, terwijl FC Twente en Vitesse nog naar Eindhoven komen. Ajax daarentegen speelt nog louter duels die, in principe, drie punten op moeten leveren. Heracles (thuis), RKC (uit), NAC (thuis), Sparta (thuis) en Willem II (uit) zijn immers allemaal tegenstanders voor wie Ajax niet bang hoeft te zijn. Als de Amsterdammers er in slagen om alle vijf deze duels te winnen, is de kans groot dat de competitie tot de laatste speeldag spannend zal blijven. En dat had niemand enkele weken geleden kunnen denken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen