Engelse bond wil Wenger straffen

Ger
15 maart 2007, 21:25   Bijgewerkt: 15 maart 2007, 22:00

Arsene Wenger is door de Engelse voetbalbond (FA) aangeklaagd wegens onbehoorlijk gedrag. De Arsenal-manager twijfelde onlangs openlijk aan de objectiviteit van een grensrechter tijdens de verloren League Cup-finale tegen Chelsea.

In de bewuste wedstrijd werden Arsenal-spelers Emmanuel Adebayor en Kolo Toure van het veld gestuurd. Ook John Obi Mikel van Chelsea mocht vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Wenger toonde zich na afloop verbolgen over de rode kaart van Adebayor. De Togolese aanvaller zou volgens de grensrechter een tegenstander hebben geslagen.

"Ik heb het idee dat Adebayor helemaal niemand heeft geslagen. Dus als de grensrechter dat wel concludeert is hij een leugenaar", liet Wenger woedend weten. De Fransman noemde verder "het hele systeem niet eerlijk", waarbij hij refereerde aan de disciplinaire maatregelen van de FA. Het protest van Arsenal over de uitsluiting van Adebayor werd immers niet gehonoreerd door de Engelse bond.

De stevige kritiek van Wenger viel niet goed bij de FA, die de oefenmeester verwijt het voetbal in diskrediet te brengen. De Fransman heeft tot 30 maart om reageren op de aanklacht van de FA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen