Vlaar: "Opsteker na opnieuw een rumoerige week"

12 maart 2007, 07:46

Nog geen enkele keer dit seizoen was Feyenoord er in geslaagd om buitenshuis de nul te houden. Uitgerekend tegen AZ, de meest productieve ploeg van de competitie, maakte de Stadionclub een einde aan deze slechte reeks. In het DSB Stadion sleepte Feyenoord een 0-0 gelijkspel uit het vuur en dat geeft de Rotterdamse burger moed. Hiermee sluit de ploeg een hectische week, waarin Peter Bosz een omstreden beleidsplan presteerde, goed af. "We hebben laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen", zegt verdediger Ron Vlaar tegen FCUpdate.nl.

Er is bijna iedere week wat, dit seizoen bij Feyenoord. Na de onrust rond het vertrek van Dirk Kuyt, de komst van Angelos Charisteas, de afstraffing in eigen stadion tegen Ajax, de situatie rond Jorien van den Herik, de samenstelling van het nieuwe bestuur, de rellen in Nancy en de nasleep van diezelfde rellen, was het afgelopen week het nieuwe beleidsplan van Peter Bosz dat de gemoederen bezig hield. De technisch manager liet in zijn plan weten dat alle spelers die afgelopen zomer naar de Kuip gekomen zijn, eigenlijk niet aan de voorwaarden voldoen. Het zijn, kortom, stuk voor stuk spelers die Peter Bosz achteraf liever niet naar Rotterdam-Zuid gehaald had.

Bosz

Bosz

Door de timing van Bosz was de rust in de Kuip de afgelopen dagen weer ver te zoeken. "Het was weer eens een rumoerige week", zegt verdediger Ron Vlaar dan ook. Op de vraag of Vlaar zélf aan de eisen voldoet die Bosz aan toekomstige aanwinsten wil stellen, lacht de Noord-Hollander als een boer met kiespijn. "Geen flauw idee", mompelt hij. De verdediger bijt, evenals trainer Erwin Koeman afgelopen vrijdag, duidelijk op zijn lip. "Ik wil eigenlijk niks over het nieuwe beleidsplan zeggen. Ik heb wel een mening, maar die kan ik beter voor me houden."

Het is natuurlijk opmerkelijk dat Feyenoord in Alkmaar wél de nul kan houden, maar dat dit in duels tegen lager geklasseerde teams niet lukt. Vlaar heeft hier geen echte verklaring voor. "Aan de concentratie ligt het niet, we gaan iedere wedstrijd geconcentreerd in. De laatste weken ging er echter telkens iets fout, er was altijd wel iemand die een verkeerde keuze maakte of de fout in ging, waardoor we tegen de lamp liepen. Dat zijn gewoon cruciale dingen die beter moeten. Daar valt niet tegen te voetballen."

Door het gelijkspel blijft Feyenoord bovendien op koers voor een plaats bij de top-vijf. "Het was belangrijk om hier niet te verliezen, omdat het gat met Heerenveen anders slechts drie punten geworden was. En aangezien we de laatste wedstrijd van de competitie in Heerenveen spelen, is het prettig om meer dan drie punten voorsprong te hebben. We hebben het hier, kortom, gewoon goed gedaan." Om er vervolgens met een cynische lach aan toe te voegen: "Zo zie je maar, dat nieuwe beleidsplan werpt meteen zijn vruchten af."

Door: Roland Mather

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen