Van Gaal: "Hoofden moeten leeg"

10 maart 2007, 13:57

Drie dagen na de pijnlijke nederlaag in Newcastle (4-2), treedt AZ morgen in eigen stadion aan tegen Feyenoord. AZ-trainer Louis van Gaal vindt dan ook dat het weinig nut heeft om nog lang stil te staan bij het verlies in Newcastle. "De hoofden moeten weer leeg, Feyenoord is nu het belangrijkste", zegt hij op de website van AZ.

Eerder dit seizoen verloor AZ in Rotterdam met 3-2 van Feyenoord. Die nederlaag was een belangrijke les, vindt Van Gaal. "Het is wel nuttig om die wedstrijd nog in de voorbereiding mee te nemen. We verloren daar 3-2, maar aan de andere kant kregen wij wel zo'n 15 kansen tegenover een paar voor Feyenoord. Alleen zij scoorden er toen drie. Dat moet de les zijn", doceert de coach.

Van Gaal kan tegen Feyenoord nog altijd niet beschikken over David Mendes da Silva. De middenvelder is op de weg terug, maar volgens Van Gaal kan het nog wel even duren voordat hij weer mee kan doen. "Waarschijnlijk is hij over een week terug op het trainingsveld, maar dan zit er nog een heel traject van trainingen en wedstrijden bij Jong AZ aan vast, voordat hij weer wedstrijdfit is. Stijn Schaars en Khalid Sinouh zullen daar naar verwachting over drie weken mee gaan beginnen", vertelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen