PSV snel klaar met RKC Waalwijk

3 maart 2007, 21:27   Bijgewerkt: 3 maart 2007, 22:52

Zonder overmatige inspanning heeft PSV zaterdag gewonnen van RKC Waalwijk. De koploper won simpel met 2-0. PSV kon de rustige avond meer dan uitstekend gebruiken. De landskampioen speelt de laatste weken wedstrijd na wedstrijd en staat voor het belangrijke Champions League-duel tegen Arsenal. Woensdag verdedigt PSV in Londen een voorsprong van 1-0 uit het eerste duel.

Bovendien was het lang geleden dat PSV weer eens superieur was in een wedstrijd. Na een indrukwekkende eerste seizoenshelft, waarin PSV verreweg de beste ploeg van Nederland was, ontstonden er na de winterstop wat haarscheurtjes in het Eindhovense bolwerk.

geel gele kaart

geel gele kaart

Binnen vijf minuten liet de ploeg van trainer Ronald Koeman echter zien dat er niets aan de hand is in Eindhoven. Met een prachtige vrije trap liet Jefferson Farfan keeper Erwin Lemmens in de vierde minuut kansloos en creëerde daarmee en passant wat rust voor zijn elftal. Nadat de Braziliaan Eduardo Alcides PSV in de 19e minuut naar 2-0 schoot was er helemaal niets meer aan de hand voor de thuisploeg.

Naast Alex en Carlos Salcido stond ook Alcides achterin. De Braziliaan maakte zijn eerste goal in het shirt van PSV. Tegen Arsenal kan hij echter niet meedoen omdat hij niet speelgerechtigd is in de Champions League. Phillip Cocu voetbalde als nummer tien en ondersteunde het spitsenkoppel Jefferson Farfan en Arouna Koné. Edison Mendez - al bijna het hele seizoen basisspeler - zat tegen RKC op de bank.

Voor PSV maakte het niet uit, dat had allang wat het wilde. Drie punten, zonder schade op te lopen. Arsenal wacht immers. Woensdag staat opnieuw een topwedstrijd op het programma voor de Brabanders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen