Brückner: "Hoogtepunt uit mijn loopbaan"

17 november 2005, 12:57

Tsjechië zal komende zomer voor het eerst in haar geschiedenis deelnemen aan een WK voetbal. De ploeg van bondscoach Karel Brückner won woensdag met 1-0 van Noorwegen en dat was na de 0-1 zege in Oslo meer dan genoeg om plaatsing voor het WK veilig te stellen. Na afloop van het duel was de vreugde in het Tsjechische kamp dan ook groot.

Bondscoach Brückner kwam in Praag woorden tekort om zijn blijdschap te beschrijven. "Deze play-off was de meest belangrijke wedstrijd uit mijn loopbaan, dit is mijn grootste succes als trainer. Ik wil al mijn spelers van harte feliciteren. Het hele land kan trots op ze zijn. Normaal gesproken maak ik daags na een wedstrijd een analyse, maar dat zal in dit geval wat moeilijk worden. Deze play-off was ontzettend spannend, we hebben allemaal op het puntje van onze stoel gezeten."

"Noorwegen is een sterk team, dat wisten we van tevoren. Na een paar seconden had Noorwegen al een kans om op 0-1 te komen, maar daarna namen we het initiatief over. In de tweede helft was het beste er af bij ons, maar gelukkig hebben we dit resultaat over de streep kunnen trekken", aldus Brückner.

Voor deze cruciale play-off deed Brückner een beroep op routinier Pavel Nedved, die eigenlijk al afscheid genomen had van de nationale ploeg. Of dit resultaat betekent dat Nedved mee zal gaan naar het WK, weet de bondscoach nog niet. "We hebben daar nog niet over nagedacht. We hebben een sterk middenveld, maar we laten de keus aan Pavel. Voor deze play-off was hij voor ons de juiste speler op het juiste moment, hij moet nu zelf bepalen of hij naar het WK wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen