Yorke blijft geloven in kansen Trinidad

14 november 2005, 12:06

Ondanks een teleurstellend 1-1 gelijkspel in Port of Spain heeft Dwight Yorke nog altijd goede hoop dat hij zich met Trinidad & Tobago kan plaatsen voor het WK. "Iedereen in het land is teleurgesteld over dit resultaat, maar er is nog helemaal niets beslist. Alles is nog mogelijk voor de wedstrijd in Bahrein", blijft de spits optimistisch.

Trinidad & Tobago gold voorafgaand aan het duel met Bahrein als de favoriet, maar mocht uiteindelijk niet mopperen dat het niet onderuit ging. Bahrein kwam ruim een kwartier voor tijd op 0-1, maar een zondagschot van Chris Birchall zorgde er voor dat Trinidad alsnog een redelijk resultaat overhield aan het duel. Toch heeft Bahrein door de 1-1 de betere papieren om zich te kwalificeren voor het WK.

Dwight Yorke heeft nog altijd een rotsvast vertrouwen in zijn ploeg. "We weten wat ons te doen staat, we moeten winnen in Bahrein. Ik ben erg trots op het feit dat we karakter getoond hebben na die openingstreffer van Bahrein. Vroeger hadden we wellicht de handdoek in de ring geworpen, maar nu blijven we knokken. We moeten nu als een team bij elkaar blijven en in Bahrein onze droom werkelijkheid maken. Er is nog geen enkele reden om aan te nemen dat we het WK niet gaan halen."

Achter de doelpuntenmaker van Trinidad, Chris Birchall, zit overigens een opmerkelijk verhaal. Birchall is de eerste blanke speler in het nationale team sinds zestig jaar en is geboren en getogen in Engeland. Zijn moeder is afkomstig uit Trinidad & Tobago, maar hijzelf was tot mei van dit jaar nooit eerder in het land geweest. Voor de wedstrijd tegen Bahrein was hij pas voor de vierde of vijfde keer in het land dat hij vertegenwoordigd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen