Middlesbrough na strafschoppen verder in FA Cup

Ger
14 februari 2007, 00:11   Bijgewerkt: 14 februari 2007, 02:06

Middlesbrough heeft zich dinsdagavond met veel moeite geplaatst voor achtste finales van de FA Cup. De ploeg van manager Gareth Southgate had een penaltyreeks nodig om League One-club Bristol City opzij te zetten.

David Noble bracht Bristol in de eerste helft verrassend op voorsprong, waarna Mark Viduka in de 68e minuut de gelijkmaker liet aantekenen. Yakubu bezorgde Middlesbrough in de verlenging een voorsprong, maar de late 2-2 van Jamie McCombe maakte strafschoppen noodzakelijk. Mark Schwarzer werd vervolgens de held van het Riverside Stadium door twee pingels van Bristol te stoppen.

Ook Norwich City had dinsdag een zware avond in de FA Cup. De formatie uit het Championship won na een verlening van League One-club Blackpool: 3-2. Chris Martin nam de winnende treffer voor zijn rekening.