Oranjeklant Sprockel eindelijk boven water

Oranjeklant Sprockel eindelijk boven water

6 februari 2007 – Civard Sprockel is eindelijk boven water. De verdediger van Vitesse werd eerder op de avond door bondscoach Marco van Basten toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal, maar was urenlang spoorloos. "Ik had mijn telefoon uit staan, maar ik zie nu dat ik dertig gemiste oproepen heb. Misschien moet ik de bondscoach maar even terugbellen", zegt hij droogjes tegen tv-zender Tien.

Rond half zeven belde een vertegenwoordiger van de KNVB met Vitesse voor het nummer van Sprockel. Wat de club daarna ook probeerde, de nieuwe international bleek onvindbaar. Inmiddels heeft Vitesse zijn moeder gesproken, is er iemand bij zijn huis langs geweest, was er contact met zijn broer en ging er een belletje naar alle andere spelers van Vitesse. Maar Sprockel was nergens te bekennen. 

"Hij is spoorloos", liet een woordvoerster van Vitesse destijds weten. "We weten echt niet waar hij is. Om die reden hebben we zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal ook op de website gezet. Misschien dat iemand hem kan inlichten."

Na enkele uren kreeg Sprockel in de gaten wat er aan de hand was. "Ik was een middagje met vrienden en had mijn telefoon uit staan. Achteraf niet zo slim, haha", lacht hij. Sprockel zal zich nu zo snel mogelijk in Amsterdam melden, waar hij Jan Kromkamp vervangt. De PSV'er haakte vandaag, wegens privé-omstandigheden, af.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020