Feyenoord
1 – 1
ADO Den Haag

Van Basten verrast: Sprockel bij Oranje

Van Basten verrast: Sprockel bij Oranje

6 februari 2007 – Marco van Basten heeft weer eens een verrassing uit zijn hoge hoed getoverd. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft Civard Sprockel opgeroepen als vervanger van Jan Kromkamp, die wegens privé-omstandigheden naar huis gegaan is. Sprockel debuteerde enkele jaren geleden bij Feyenoord in het betaald voetbal en is sinds dit seizoen een vaste waarde bij Vitesse.

De 23-jarige Sprockel, die geboren werd in Willemstad, debuteerde in het seizoen 2001/2002 bij Feyenoord in de Eredivisie. Dat seizoen viel hij met zijn neus in de boter, want in mei kreeg ook hij de UEFA Cup in handen. Sprockel leek een grote toekomst voor zich te hebben, maar slaagde er niet in om bij Feyenoord een vaste basisplaats te veroveren.

In januari 2003 koos de rechtsbenige verdediger er voor om over te stappen naar Excelsior, waarmee hij vervolgens prompt degradeerde uit de Eredivisie. In de daaropvolgende seizoenen ontwikkelde hij zich, in de eerste divisie, tot een vaste waarde in het Kralingse elftal. Vorig seizoen werd hij met de ploeg kampioen.

In plaats van met Excelsior mee te gaan naar de Eredivisie, koos de verdediger voor een avontuur bij Vitesse. In Arnhem moest hij de concurrentie aangaan met Ruud Knol en Sebastien Sansoni, maar deze strijd lijkt hij te hebben gewonnen. Onder coach Aad de Mos is Sprockel een vaste basisspeler in het Arnhemse team.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020