Jenner en Cocu over 'de hoekschop'

3 februari 2007, 23:45

Het was een moment dat ongetwijfeld de wereld over zal gaan: het doelpunt van Julian Jenner tegen PSV. De rechtsbuiten van AZ zag zijn lage, trage hoekschop pardoes in één keer in het Eindhovense doel ploffen. FCUpdate.nl sprak met de betrokkenen, Julian Jenner en Phillip Cocu.

"Wat er precies gebeurde? De bal ging er in", begint Cocu zijn relaas. Dat de bal er in ging kon iedereen ook wel concluderen, maar de vraag is natuurlijk hoe het mogelijk was dat dit gebeurde. Cocu leek de bal immers simpel weg te kunnen werken, maar stapte weg. Doelman Gomes rekende hier op zijn beurt niet op, want de Braziliaan zag de bal via zijn been en de paal binnenvallen.

"Ik wilde de bal eigenlijk wegschieten", gaat Cocu verder. "Plotseling hoorde ik Gomes mijn naam roepen. Uit de toon waarop hij mijn naam riep, concludeerde ik dat hij wilde dat ik de bal liet gaan. Je kan ook duidelijk zien dat ik opzij stapte, ik leefde echt in de veronderstelling dat Gomes hem zou pakken. Het was dus een misverstand. Kan gebeuren, maar wel vervelend natuurlijk."

Doelpuntenmaker Julian Jenner zag het geheel grijzend aan. "Ik wilde de bal eigenlijk hard voorgeven, zo rond de vijfmeterlijn", vertelt hij. "Ik raakte hem verkeerd, maar zag dat er ineens een rare curve in de bal kwam, waardoor hij er uiteindelijk in plofte. Of ik wel eens eerder direct uit een corner gescoord heb? Ja, in de F'jes", lacht hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen