Feyenoord moeizaam langs RKC Waalwijk

28 januari 2007, 16:25   Bijgewerkt: 28 januari 2007, 17:00

Als trainer van Feyenoord had Erwin Koeman nog nooit gewonnen van zijn vorige club RKC Waalwijk. Zondag verloste de Rotterdamse ploeg de oud-international van die zeurende frustratie: 3-1. Het was echter niet best wat de Rotterdammers lieten zien.

Koeman was niet de enige met speciale gevoelens in De Kuip. Ook voor een aantal andere betrokkenen was het meer dan een normale wedstrijd. RKC-trainer Mark Wotte keerde voor de eerste keer terug in De Kuip na zijn weinig succesvolle avontuur als technisch directeur van Feyenoord, met Ruud Gullit als kooplustige coach.

Schreuder was bij de Rotterdammers het enige andere gezicht in vergelijking met het fiasco bij NAC Breda (4-1). Hij verving de geschorste Nicky Hofs. Met linksback Royston Drenthe op het middenveld, centrale verdediger André Bahia als linksback en middenvelder Theo Lucius als libero had Koeman in zijn opstelling nog wel wat veranderingen aangebracht.

Het duel stelde in de eerste helft weinig voor. Feyenoord, dat eerder dit seizoen voor de KNVB-beker met 2-3 verloor van RKC, domineerde zonder goed te voetballen. Dankzij treffers van Jonathan de Guzman (fraaie vrije trap) en André Bahia (kopbal) brak de rust aan bij een logische stand van 2-0. Lucius miste in de 37e minuut op curieuze wijze nog een strafschop. Via de rechter- en linkerpaal belandde de bal veilig in de handen van doelman Jurgen Wevers.

De hekkensluiter in de eredivisie, tevens kwartfinalist in de KNVB-beker, kon het opnieuw tegenvallende Feyenoord echter niet serieus bedreigen. Met een intikker in de slotfase bepaalde Angelos Charisteas de eindstand op 3-1.