De Ceulaer: "Feyenoord was een lelijke ervaring"

24 januari 2007, 11:00

In mei 2006 kon Benjamin de Ceulaer zijn geluk niet op. De Belg had zojuist van Erwin Koeman te horen gekregen dat hij, na een seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk, de overstap zou gaan maken naar Feyenoord. De rechtsbuiten droomde van een mooie toekomst in de Kuip, maar driekwart jaar later is hij, een illusie armer, alweer terug in het Mandemakers Stadion. Gewogen en te licht bevonden bij Feyenoord, gaat De Ceulaer bij RKC op zoek naar eerherstel. FCUpdate.nl sprak met hem over zijn vertrek bij Feyenoord en zijn nieuwe start in Waalwijk.

Het zag er aanvankelijk allemaal goed uit voor Benjamin de Ceulaer. De Belg leek met Romeo Castelen en Tim Vincken te moeten strijden om de positie rechts voorin bij Feyenoord. Castelen viel al snel geblesseerd weg, terwijl De Ceulaer de concurrentiestrijd met Vincken in zijn voordeel leek te beslissen. De Belg begon in de basis in de eerste competitiewedstrijd bij FC Groningen en leek zich op te maken voor een mooi seizoen in Rotterdamse dienst.

"Tsja, ik kan mezelf weinig verwijten", verzucht De Ceulaer, als hij terugdenkt aan zijn korte avontuur in Rotterdam-Zuid. "Ik heb altijd mijn stinkende best gedaan, tijdens iedere training heb ik mijn beste beentje voor gezet. Het is de keuze van de trainer geweest, daar kon ik op een gegeven moment niets meer aan veranderen."

Toen eenmaal bleek dat De Ceulaer mocht vertrekken uit Rotterdam-Zuid, toonden een handvol clubs direct interesse. De Ceulaer koos voor een terugkeer naar RKC en zal dus de komende maanden moeten strijden tegen degradatie. Dat is geen probleem, vindt de Belg. "De sfeer is hier heel goed, dat is het belangrijkste. Ik vind het heerlijk om nu weer gewoon relaxed te voetballen, ik voel me bevrijd. En RKC heeft echt wel voldoende kwaliteit om er in te blijven, hoor. Iedereen is nu nog wat nerveus aan de bal, dat moeten we er uit zien te krijgen. We hebben genoeg kwaliteit om deelname aan de nacompetitie te ontlopen, daar ben ik zeker van. De vijftiende plek is haalbaar."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen