Van Galen: "Adriaanse en Van Gaal niet mijn type"

Ger
14 januari 2007, 12:39   Bijgewerkt: 14 januari 2007, 12:56

Barry van Galen heeft Willem van Hanegem genoemd als zijn favoriete AZ-coach. De middenvelder, die afgelopen zomer zijn profloopbaan afsloot, verkiest De Kromme boven Co Adriaanse en Louis van Gaal.

"Van Hanegem was lekker relaxed, rustig aan en lekker je wedstrijd spelen", zei Van Galen in BNR Sportweek. "Adriaanse en Van Gaal waren niet mijn type trainers, ik had ook geen band met ze. Ik ben blij dat ik ze heb meegemaakt, maar ze zijn niet mijn type."

Niettemin is de eenmalig international wel positief over de werkwijze van Adriaanse en Van Gaal. "Ze verslappen nooit, zien elk detail. Als je verzaakt lig je er uit. Als je ouder wordt is het niet vol te houden. Het zijn goede trainers, die discipline had ik nodig, dat ze achter me aan zaten, anders werd ik te gemakzuchtig."

Van Galen complimenteert Van Gaal ook met de prestaties van dit seizoen. "Wanneer vijf basisspelers vertrekken zijn het de kwaliteiten van Van Gaal dat AZ toch zo goed presteert. Petje af dat het dit jaar net zo goed draait als vorig seizoen. De nieuwe spelers doen het goed en AZ heeft maar één punt minder dan vorig seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen