Slordig Ajax doet uitstekende zaken

Ger
2 november 2005, 22:41

Ajax staat met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League. Op bezoek bij FC Thun ploeterde de Amsterdamse club de gehele wedstrijd, maar werden wel de drie punten gepakt: 2-4. De laatste uitzege van de Amsterdammers in de Champions League dateerde alweer van drie jaar geleden toen Olympique Lyon in Frankrijk werd verslagen.

Coach Danny Blind liet Ajax woensdagavond in Bern beginnen met Johnny Heitinga als rechtsback en Yannis Anastasiou in de punt van de aanval. Heitinga verving de geblesseerde Hatem Trabelsi, die in Amsterdam was achtergebleven. Bij absentie van landgenoot Angelos Charisteas kreeg centrumspits Anastasiou weer de voorkeur boven Markus Rosenberg. De Zweed begon op de bank.

De thuisploeg leek de zware competitienederlaag woensdagavond al weer vergeten. Thun kreeg in de beginfase van het duel enkele uitstekende kansen om de score te openen. Mauro Lustinelli, die zich ook in de heenwedstrijd al een lastig mannetje had getoond, sprong echter slordig om met de geboden kansen.

Ajax slaagde er na de 1-2 niet in om de wedstrijd op slot te gooien. Sterker nog; de Amsterdammers hielden achterin geregeld open huis. Uit een rommelige situatie voor het Ajax-doel wist Adriano de 2-2 op de borden te zetten. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog enkele kansen. Lustrinelli had een uitgelezen mogelijkheid om Thun de volle winst te bezorgen, maar de aanvaller kopte in kansrijke positie naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen